e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Απειλεί το ΔΝΤ

Αυστηρό χρονοδιάγραμμα μέχρι τις 3 Ιουνίου έχει θέσει στη χώρα μας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οπότε και θα κλειδώσει η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και τρόικας για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και θα αποτελέσει το διαβατήριο για την 5η δόση η οποία το τελευταίο διάστημα περνάει από «40 κύματα».

Το ίδρυμα έχει ήδη προειδοποιήσει ότι οι χώρα μας δεν πρόκειται να δει χρήματα εάν δεν πείσει ότι έχει λάβει σαφείς εγγυήσεις για τους επόμενους 12 μήνες, ότι η Ε.Ε. θα εξακολουθήσει να στηρίζει την Ελλάδα.

Κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα είναι ο δρόμος των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και πρέπει να καταλήξουν περίπου εντός δέκα ημερών, με την τρόικα είναι.

Στις διαπραγματεύσεις θα πρέπει να καταλήξουν:

1. Στον επαναπροσδιορισμό του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων στην ουσία ζητείται διεύρυνση του προγράμματος και αποσαφήνιση του.

2. Σύσταση ανεξάρτητου με τη συμμετοχή ξένων και τεχνοκρατών που θα αναλάβουν να πουλήσουν.


3. «Κλείδωμα» των δημοσιονομικών μέτρων της περιόδου 2011 - 2015. Μέτρα άνω των 10 δισ. ευρώ μένει να προσδιοριστούν τις επόμενες μέρες, με την τρόικα να επιμένει στη δημιουργία πολλών γραμμών άμυνας, ώστε να μην υπάρξει καμία απόκλιση από το στόχο για έλλειμμα 1% του ΑΕΠ το 2015.
dealnews.gr