e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Στο μικροσκόπιο συμφωνίες διαφημιστικών-ΜΜΕ

Στο «στόχαστρο» του Οικονομικού Τμήματος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών μπήκαν οι συμφωνίες των διαφημιστικών με τα Μέσα Ενημέρωσης αφού ανέλαβε τη διενέργεια έρευνας για το καθεστώς που εφαρμόζεται μεταξύ διαφημιστικών εταιρειών και ΜΜΕ όσον αφορά στις επιστροφές χρημάτων σε μεγάλα διαφημιστικά πακέτα.

Οι Εισαγγελείς του Τμήματος καλούνται να διερευνήσουν αν τηρείται κατά την διαδικασία πώλησης πακέτων σε ΜΜΕ, από μεγάλες εταιρείες του χώρου, το προβλεπόμενο από το νόμο ποσοστό επιστροφής του 9,9 % του ποσού ή αν παρανόμως με τη διαδικασία του «κάτω από το τραπέζι» μεγαλύτερο ποσοστό.

Τη διενέργεια έρευνας ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Ι. Σακελάκος μετά από καταγγελίες στον Τύπο ότι μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες προχωρούν σε συμφωνίες σε ΜΜΕ για επιστροφές πλέον του 9,9% που ορίζει ο νόμος για διαφημιστικά πακέτα και ότι οι επιστροφές είτε σε χρήμα είτε σε τηλεοπτικό χρόνο, ξεπερνούν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και το 20%, με αποτέλεσμα να εγείρονται ζητήματα για τη διάπραξη αδικημάτων φοροδιαφυγής ή άλλων.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας πρωτοδικών ζητά από το Οικονομικό Τμήμα να διερευνήσει την υπόθεση και να εντοπίσει αν προκύπτει και από ποιους η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.
dealnews.gr