e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Εξαγορά της φαρμακευτικής Specifar από την αμερικανική Watson έναντι 400 εκατ. ευρώ

Deal στο φάρμακο


Στην εξαγορά της φαρμακευτικής Specifar έναντι 400 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προχωρά η πολυεθνική Watson Pharmaceuticals.

O όμιλος Specifar έχει την έδρα του στην Ελλάδα με 460 εργαζόμενους και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη γενοσήμων φαρμάκων και την εκχώρηση αδειών χρήσης τους σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες γενοσήμων.

Ο όμιλος έχει εξαγωγικό προσανατολισμό. Το 2010 οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν στα 85 εκατ. ευρώ.

Ανήκει στην οικογένεια Βασιλόπουλου και μέχρι τον Ιανουαριο του 2011 είχε εξασφαλίσει περισσότερες από 600 άδειες κυκλοφορίας στην Ευρώπη, Νότια Αφρική, Καναδά, Μέση Ανατολή και Ασία.

Τα γενόσημα φάρμακα της Specifar παρασκευάζονται σε δική της μονάδα στην Αθήνα, ενώ έχουν αρχίσει οι εργασίες για την ανέγερση νέας παραγωγικής μονάδας στο Σχηματάρι με δυνατότητα παραγωγής 3-5 δισ. δισκίων σε ετήσια βάση.

Το χαρτοφυλάκιο της αποτελείται από 40 γενόσημα προϊόντα και συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων ομίλων γενοσήμων στην ελληνική αγορά.

Η Watson Pharmaceuticals είναι μια εκ των κορυφαίων πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία generics προϊόντων.

Το 2010 είχε πωλήσεις 3,7 δισ. δολάρια και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 838 εκατ. δολάρια. .
ta nea