e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

B. Βαρδινογιάννης: Πρέπει να βοηθήσουμε τη χώρα

Μετά από μια μικρή ανασκόπηση για την κατάσταση που επικρατεί στον όμιλο της Motor Oil, ο πρόεδρος του ομίλου Βαρδής Βαρδινογιάννης υποστήριξε –μιλώντας στη γενική συνέλευση των, μετόχων- ότι πρέπει όλοι να βοηθήσουμε τη χώρα, να ξεπεράσει τα προβλήματα έξω από κόμματα και μικροπολιτικές.Ο ίδιος και ο αναπληρωτής CEO, Π. Τζανετάκης τόνισαν ιδιαίτερα τον ρόλο των εργαζομένων στην ανάπτυξη και στις επιτυχίες του ομίλου.


Συγκεκριμένα, ο Β. Βαρδινογιάννης είπε ότι η ΜΟΗ έχει Σωματείο του οποίου η ηγεσία δεν υπακούει σε κομματικές εντολές, ενώ όπως είπε η εταιρεία δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τους εργαζόμενους, αλλά και οι εργαζόμενοι χωρίς εταιρεία.

Αναφορικά με τις αποφάσεις της Γ.Σ., αυτή ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,25 ευρώ ανά μετοχή. Η αποκοπή θα γίνει στις 30/5 και η πληρωμή θα ξεκινήσει στις 7/6.

Επίσης αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου με μείωση ονομαστικής αξίας μετοχής από 1,2 σε 0,95 ευρώ.

Η αποκοπή για τη μείωση θα γίνει στις 3/10 και η πληρωμή της επιστροφής στις 11/10.


Συνολικά μέσω της μείωσης θα επιστραφεί στους μετόχους ποσό 27.695.745 ευρώ.

Τέλος, για την αγορά πετρελαιοειδών, ο κ. Τζανετάκης είπε ότι ο όμιλος διατηρεί μερίδιο 25% στην εσωτερική αγορά, ενώ οι πωλήσεις αντιστοιχούν στο 37% στο συνολικό πωλήσεων του ομίλου και υπόλοιπο είναι εξαγωγές.
dealnews.gr