e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Αντιδράσεις προκαλεί στους Έλληνες της Γερμανίας η απόφαση κατάργησης τριών προξενείων

Κλείνουν σε Ανόβερο, Κολωνία και Λειψία


Τα αισθήματα απογοήτευσης που διακατέχουν τον Ελληνισμό της Γερμανίας, λόγω της κατάργησης των προξενείων σε Ανόβερο, Κολωνία και Λειψία, εκφράζει η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων (ΟΕΚ) Γερμανίας, με επιστολή της στον πρωθυπουργό.

«Απευθύνομε ύστατη έκκληση προς την κυβέρνηση και σε εσάς προσωπικά κύριε πρωθυπουργέ, να αναβληθεί η κατάργηση των τριών Προξενείων, μέχρις ότου δρομολογηθεί ο εκσυγχρονισμός και ο εξορθολογισμός των προξενικών λειτουργιών.

» Με την κατάργηση των τριών Προξενείων, χωρίς παράλληλο εκσυγχρονισμό και εξορθολογισμό της λειτουργίας των υπολοίπων πέντε και του προξενικού τμήματος της Πρεσβείας, η πολιτεία υποβάλλει τον απόδημο σε ταλαιπωρίες και δυσβάστακτα οικονομικά βάρη» τονίζεται -μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωση της ΟΕΚ Γερμανίας.

Η ΟΕΚ Γερμανίας αναφέρει-μεταξύ άλλων- ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί η επανειλημμένη εξαγγελία δημιουργίας ΚΕΠ για τους απόδημους, ενώ δεν έχουν υιοθετηθεί προτάσεις της για εξυπηρέτηση των αποδήμων, μέσω των Ελληνικών Κοινοτήτων.
ta nea