e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Αντίδραση Σαμαρά στις πιέσεις της ΕΕ για συναίνεση

Μία πρώτη απάντηση έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς στις πιέσεις της ΕΕ για συναίνεση ενόψει της πέμπτης δόσης του δανείου


Μία πρώτη απάντηση στο ερώτημα των Ευρωπαίων για τη στάση της αντιπολίτευσης έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόϊκας για συναίνεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, που από πολλούς ερμηνεύτηκαν ως τελεσίγραφο εν όψει πέμπτης δόσης του δανείου ενδεχομένως και ως προάγγελος πρόωρων εκλογών. Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε: «Σύνταγμα, θεσμοί και αξιοπρέπεια επιβάλλουν να υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι και κυβέρνηση υπάρχει και αντιπολίτευση υπάρχει και η κοινοβουλευτική δημοκρατία παραμένει ισχυρή σε αυτόν τον τόπο που λέγεται Ελλάδα».


Για να προσθέσει ότι: «Τα μέτρα που είναι καλά για την πατρίδα θα τα στηρίξουμε».

Αν και χαμήλωσε αυτή τη φορά τους αντιμνημονιακούς τόνους ο Α. Σαμαράς επανέλαβε ότι : «Εγώ δεν αλλάζω θέσεις, δεν δίνω στήριξη σε λανθασμένες πολιτικές που απέτυχαν στην πράξη και οδήγησαν τη χώρα στη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών».

Το βράδυ, ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του στο Economist αναμένεται να τοποθετηθεί εκ νέου στο θέμα της συναίνεσης, που προβάλλει επιτακτικό μετά τις σχετικές παραινέσεις του Ολι Ρεν και του Γιούγκερ για πολιτική συναίνεση στην Ελλάδα, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική βοήθεια.
ta nea