e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

H EΔΕΕ για το θέμα των επιστροφών

Η Ένωση Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ) γνωστοποίησε την απόφασή της να συνδράμει την έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για το θέμα των επιστροφών.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «η Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος πληροφορήθηκε σχετικά με την απόφαση για την έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και θα συνδράμει σε αυτήν, εφόσον της ζητηθεί, ευελπιστώντας ότι έτσι θα σταματήσει οριστικά η εκστρατεία δυσφήμισης που έχουν εξαπολύσει συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κατά του διαφημιστικού κλάδου, συλλήβδην.

Υπό το κράτος της βαθύτατης κρίσης στην αγορά της διαφήμισης και της προσπάθειας να επιβιώσουν με κάθε τρόπο, ορισμένα ΜΜΕ έχουν εκουσίως ή ακουσίως επιδοθεί σε εκτόξευση κατηγοριών κατά της διαφημιστικής αγοράς. Όμως, φαίνεται να συγχέουν ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο διακρίνει σαφώς την επιβράβευση μέχρι 9,9%, η οποία αφορά στις διαφημιστικές εταιρίες, από τις εκπτώσεις τζίρου (κακώς αναφερόμενες ως «επιστροφές»), οι οποίες αφορούν στους διαφημιζόμενους και καταλήγουν υποχρεωτικά και με διαφάνεια σε αυτούς».


dealnews.gr