e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Στο «στόχαστρο» των Γερμανών τα εργασιακά του ΟΤΕ

Έχοντας δυο βασικά θέματα στην ατζέντα τους –αλλαγές στα εργασιακά του ΟΤΕ και επενδύσεις του οργανισμού στο εξωτερικό και κυρίως σε Ρουμανία και Σερβία- οι Γερμανοί αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα για να συζητήσουν με το Υπουργείο Οικονομικών για την επικείμενη αγορά του επιπλέον 10%.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μ. Τσαμάζ βρίσκεται στο Βουκουρέστι όπου καταθέτει πρόταση για την εξαγορά του 46% της RomTelekom ωστόσο το βλέμμα της αγοράς αλλά και των εργαζομένων στον ΟΤΕ είναι στραμμένο στην επικείμενη επίσκεψη των γερμανών στην χώρα μας όπου θα συζητηθούν οι «όροι» που θέτουν για την εξαγορά του 10%.


Η Deutsche Telekom θα ζητήσει μείωση του προσωπικού μέσω της άρσης μονιμότητας ή της εφαρμογής των μετατάξεων και στον ΟΤΕ κάτι το οποίο θα φέρει αντιδράσεις στους εργαζομένους καθώς πλέον και η επιλογή των μετατάξεων φαίνεται ότι ανοίγει «παράθυρο» για απολύσεις μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση πως για να υπάρχει διαφάνεια και αξιοκρατία, τον ρόλο της αξιολόγησης των υπό μετάταξη υπαλλήλων από τις ΔΕΚΟ στον στενό δημόσιο τομέα θα αναλάβει και θα εγγυηθεί το ΑΣΕΠ.

Πάντως είναι πλέον δεδομένο ότι οι Γερμανοί θα ζητήσουν επιτακτικά μία λύση που θα οδηγήσει σε μείωση του εργασιακού κόστους στον Οργανισμό που έχει ανέλθει στα ίδια επίπεδα με αυτά πριν την μεγάλη εθελουσία έξοδο του 2005 όπου αποχώρησαν από τον Οργανισμό πάνω από 5.000 άτομα.
dealnews.gr