e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

«Όχι στην ελληνική αναδιάρθρωση πριν το 2013»

Αντίθετη στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους είναι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, σε αντίθεση με τον υπουργό Οικονομικών της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδα Bild, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild, στη διάρκεια συζήτησης τη Δευτέρα με μαθητές της σχολής Sophie-Scholl του Βερολίνου, με αντικείμενο την Ευρώπη, η κα.Μέρκελ υπεραμύνθηκε της ενίσχυσης που παρέχεται στα κράτη μέλη της ευρωζώνης τα οποία αντιμετωπίζουν δυσκολίες και απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης για την Ελλάδα ή άλλες ευρωπαϊκές χώρες πριν το 2013, οπότε τίθεται σε λειτουργία ο μόνιμος Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.


Την Κυριακή, ο κ. Σόιμπλε είχε υποστηρίξει αντιθέτως ότι είναι δυνατή μια επιμήκυνση του ελληνικού χρέους υπό τον όρο της συμμετοχής και του ιδιωτικού τομέα σε αυτήν, ως μια μορφή ήπιας αναδιάρθρωσης.

Τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης επίσης άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο παροχής νέας βοήθειας προς την Ελλάδα με τη μορφή δανείων ή αναδιάταξης του χρέους.

«Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο μιας μορφής αναδιάταξης» ελληνικών δανείων, σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
dealnews.gr