e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Δύο βόμβες στο Δουβλίνο πριν από την επίσκεψη της Ελισάβετ

Ο ιρλανδικός στρατός εντόπισε δύο εκρηκτικούς μηχανισμούς στο Δουβλίνο λίγη ώρα πριν από την επίσκεψη της βασίλισσας της Βρετανίας


Εκρηκτικός μηχανισμός «έτοιμος να λειτουργήσει» εξουδετερώθηκε κοντά στο Δουβλίνο χθες το βράδυ ενώ σήμερα το πρωί εντοπίστηκε και δεύτερος, λίγες ώρες πριν από την ιστορική επίσκεψη της βασίλισσας Ελισάβετ στην Ιρλανδία.  

«Εκρηκτικός μηχανισμός έτοιμος να λειτουργήσει βρέθηκε σε λεωφορείο στο Μέινουθ κοντά στο Δουβλίνο» διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας πως οι αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα.


Η πρώτη βόμβα εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς του στρατού ενώ για τη δεύτερη υπήρξε κι άλλο ανώνυμο τηλεφώνημα που την τοποθετούσε σε σταθμό των τραμ στο βόρειο Δουβλίνο και ειδική ομάδα πυροτεχνουργών ερευνά την περιοχή.

Τελικά, φάρσα αποδείχθηκε πως ήταν ο δεύτερος ύποπτος μηχανισμός που εντοπίστηκε στο Δουβλίνο, όπως ανακοίνωσε ο ιρλανδικός στρατός, λίγο πριν από την πρώτη επίσημη επίσκεψη της βασίλισσας Ελισάβετ στην Ιρλανδία.

«Ηταν φάρσα, ένας μηχανισμός που έμοιαζε με αληθινό εκρηκτικό μηχανισμό» τόνισε ο εκπρόσωπος του στρατού Πατ Ο'Κόνορ αναφερόμενος στο δέμα που εντοπίστηκε σε σταθμό του τραμ στο βόρειο Δουβλίνο.

Στο μεταξύ, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως η επίσκεψη της βασίλισσας στην Ιρλανδία θα πραγματοποιηθεί κανονικά.


ta nea