e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΕΣΕΕ: Ικανοποίηση για τα μέτρα για το κέντρο

Στη σωστή κατεύθυνση εκτιμά ότι κινούνται τα μέτρα για την αναμόρφωση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης.«Οι δράσεις που ανακοινώθηκαν για την Αθήνα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, δείχνουν πολιτική βούληση, διαχειρίζονται το αρνητικό κλίμα, επιμερίζουν και συντονίζουν αρμοδιότητες και πολιτικές ευθύνες, ενώ προσπαθούν να κατευνάσουν την έκρηξη βίας από τα τελευταία δυσάρεστα γεγονότα», δήλωσε αναφορικά με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο.


Στη δήλωσή του ο κ. Κορκίδης αναφέρει, μεταξύ άλλων ότι «είναι ντροπή το κέντρο της πρωτεύουσάς μας να είναι κέντρο ανομίας, φόβου, μίσους και βίας».

»Η ανασφάλεια, η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση και η φονική εγκληματικότητα έδιωξε κατοίκους, καταστηματάρχες και επισκέπτες, εγκαταλείποντας άνευ όρων την κατοχή του κέντρου και των γύρω συνοικιών σε οργανωμένα κυκλώματα κάθε λογής λαθρεμπορίου και παράνομων συμφερόντων», αναφέρει.

Τονίζει, ωστόσο, ότι κανένα κίνητρο δεν αρκεί για να προσελκύσει την επιστροφή οικογενειών και επιχειρήσεων στο κέντρο, εάν δεν δοθούν πρώτα λύσεις «στα προβλήματα ανάμειξης του πληθυσμού, της προστασίας του πολίτη και της τόνωσης της αίσθησης ασφάλειας στους εναπομείναντες "γενναίους" κατοίκους και εμπόρους του γκετοποιημένου κέντρου».

Άμεση προτεραιότητα, κατά τον κ. Κορκίδη, θα πρέπει να δοθεί στην εφαρμογή των μέτρων για την πάταξη του παρεμπορίου, την απομάκρυνση του ΟΚΑΝΑ, την εθελουσία απομάκρυνση παράνομων μεταναστών, τον ευπρεπισμό και την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων αλλά και τον άπλετο φωτισμό όλων των σκοτεινών σημείων της Αθήνας.

«Εάν όλα αυτά τα μέτρα υλοποιηθούν στο σύνολό τους, τότε πράγματι η Αθήνα μπορεί να απελευθερωθεί από τη σημερινή ομηρία της, να αποκατασταθεί η αξιοπρέπειά της και να ανακτηθεί η χαμένη αίγλη και λάμψη της πρωτεύουσας της χώρας μας».

»Επιπλέον, ο καθορισμός συγκεκριμένων σημείων και οργανωμένων χώρων ελεύθερης έκφρασης και διαμαρτυρίας θα επιτρέπει στο κέντρο να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς προβλήματα και να μην «κλείνει» από συγκεντρώσεις, πορείες και διαδηλώσεις, παραλύοντας έτσι η οικονομική, εμπορική και κοινωνική ζωή μιας μεγαλούπολης όπως η Αθήνα», προσθέτει.


ta nea