e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

"Δεν θα επιτρέψουμε κατάρρευση της ευρωζώνης"

Στη σχολή Central Party School στο Πεκίνο βρέθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας ότι «όλα τα κράτη της ΕΕ βρίσκονται σε διαδικασία μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων τους. Τα πιο ευάλωτα κράτη έχουν δρομολογήσει αποφασιστικά μέτρα για έξοδο από την κρίση». Η Ευρώπη δεν θα επιτρέψει την κατάρρευση της ευρωζώνης και τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αποφασισμένα να μειώσουν το έλλειμμά τους, επεσήμανε στους κινέζους αξιωματούχους ο Βαν Ρόμπεϊ.


«Το ευρώ είναι το δεύτερο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα και αποτελεί ένα ισχυρό και σταθερό νόμισμα. Μπορούμε να πούμε ακόμη και ότι είναι υπερβολικά ισχυρό σε σύγκριση, για παράδειγμα, με το δικό σας νόμισμα», συμπλήρωσε.

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε και να αναπτύξουμε αυτά τα πλεονεκτήματα προς όφελος των πολιτών και σε διάλογο με τους εταίρους μας», συμπλήρωσε. «Θέλω να αναγνωρίσω την εμπιστοσύνη που έχει επιδείξει η Κίνα προς το σύνολο της Ευρώπης τις δύσκολες αυτές ώρες. Μια σταθερή ευρωζώνη είναι προς το συμφέρον όλων μας», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.


Τον προηγούμενο μήνα η Κίνα είχε εκδηλώσει την επιθυμία να αγοράσει χρεωστικούς τίτλους των πιο αδύναμων κρατών της ευρωζώνης, ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένα μεγέθη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οι ΗΠΑ στηρίζουν την Ελλάδα Η επιμήκυνση στο τραπέζι του Ecofin »
dealnews.gr