e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ο Ιταλός Μάριο Ντράγκι θα είναι ο διάδοχος του Τρισέ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Αναλαμβάνει το Νοέμβριο


Oι υπουργοί Οικονομικών των 17 χωρών-μελών της ζώνης του ευρώ (Eurogroup), ενέκριναν, την Δευτέρα, την τοποθέτηση του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, στη θέση του προέδρου της ΕΚΤ, ως διαδόχου του απερχόμενου Ζαν Κλοντ Τρισέ, όπως ανέφερε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο επικεφαλής του Eurrogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Ιταλός Μάριο Ντράγκι, 63 ετών, θα αναλάβει την προεδρία της ΕΚΤ τον ερχόμενο Νοέμβριο, καθώς η οκταετής θητεία του κ. Τρισέ λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

Σήμερα, Τρίτη, οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin) θα εξετάσουν την υποψηφιότητα Ντράγκι και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ανάψουν το πράσινο φως.

Εν συνεχεία, η πρόταση θα προωθηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο, ώστε στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου οι Ευρωπαίοι ηγέτες να συμφωνήσουν επισήμως στον διάδοχο του κ. Τρισέ.

Ο κ. Ντάγκι έχει εργαστεί στο παρελθόν στην Παγκόσμια Τράπεζα και την Goldman Sachs. Είναι πρόεδρος του Συμβουλίου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενός οργανισμού που συστάθηκε το 2009 από την Ομάδα των 20 (G-20).

Εκτός από τον κ. Ντράγκι, άλλος ένας Ιταλός, ο Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, είναι στο εξαμελές Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ.



Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί αν ο κ. Σμάγκι εγκαταλείψει τη θέση του νωρίτερα από το 2013, όταν λήγει η θητεία, ώστε να υπάρχει καλύτερη γεωγραφική και εθνική ισορροπία στο ΕΣ της ΕΚΤ.


ta nea