e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Γκαλά των υποτρόφων «Μαρία Κάλλας» και «Αλεξάνδρα Τριάντη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Σάββατο 2 Απριλίου


Άριες και σύνολα από μεγάλα έργα του παγκόσμιου λυρικού ρεπερτορίου που έχουν παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής τις δύο τελευταίες δεκαετίες, θα ερμηνεύσουν δέκα εκλεκτοί καλλιτέχνες που υπήρξαν υπότροφοι του Σωματείου Υποτροφιών «Μαρία Κάλλας» και του Συλλόγου «Οι φίλοι της μουσικής Αλεξάνδρα Τριάντη», στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» το Σάββατο 2 Απριλίου (ώρα έναρξης: 20.30).Το πρώτο μέρος της συναυλίας είναι αφιερωμένο στη διαχρονικά δημοφιλέστατη τριλογία των Μότσαρτ-Ντα Πόντε «Γάμοι του Φίγκαρο», «Ντον Τζιοβάννι» και «Έτσι κάνουν όλες».


Στο δεύτερο μέρος, το βάρος μετατοπίζεται στον γαλλικό και ιταλικό Ρομαντισμό και συγκεκριμένα στον Ζωρζ Μπιζέ και τον Τζουζέππε Βέρντι («Κάρμεν», «Η δύναμη του πεπρωμένου», «Μάκβεθ», «Ντον Κάρλο» και «Σικελικοί Εσπερινοί»).

Τις άριες και τις σκηνές των έργων θα ερμηνεύσουν οι υψίφωνοι Λένια Ζαφειροπούλου, Ειρήνη Κυριακίδου και Τζούλια Σουγλάκου, η μεσόφωνος Ινές Ζήκου, οι τενόροι Αντώνης Κορωναίος και Δήμος Φλεμοτόμος, οι βαρύτονοι Άρης Αργύρης, Δημήτρης Πλατανιάς και Δημήτρης Τηλιακός, καθώς και ο βαθύφωνος Χριστόφορος Σταμπόγλης. Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Νίκος Τσούχλος.

Το γκαλά των υποτρόφων «Μαρία Κάλλας» και «Αλεξάνδρα Τριάντη» εντάσσεται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την ευκαιρία της συμπλήρωσης είκοσι χρόνων λειτουργίας του.
ta nea