e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Μέτρα για την εποπτεία των οίκων αξιολόγησης ζητεί η Κρ.Λαγκάρντ

Αντιδράσεις στην Ευρωζώνη


Την ανάγκη της εποπτείας των διεθνών οίκων αξιολόγησης επισημαίνει η Γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν η υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας και της Ισπανίας από τη Moody's.«Είμαι πεπεισμένη ότι οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης δεν θα έπρεπε να παρεμβαίνουν βαθμολογώντας τις χώρες που σχετίζονται με την Κομισιόν, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την ΕΚΤ», υπογράμμισε την Παρασκευή, σε ραδιοφωνική συνέντευξή της στον σταθμό France Culture.


Η Γαλλίδα υπουργός υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα για την εποπτεία των οίκων αξιολόγησης και για το λόγο αυτό η Γαλλία ζητά από τον Ευρωπαίο επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ, να γίνουν περισσότερες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

«Θεωρώ τη σημερινή συνάντηση ως ένα βήμα σε μια διαδικασία που θα συνεχιστεί στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 24 Μαρτίου, όπου θα συγκεντρώσουμε όλες τις προτάσεις στις οποίες θα καταλήξουμε σήμερα», είπε και εκτίμησε ότι στη Σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης θα γίνουν βήματα προς την κατάρτιση συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24-25 Μαρτίου.


Επίσης, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει ήδη υπερβεί το αυστηρό γράμμα του κανονιστικού της πλαισίου, προχωρώντας στην αγορά ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων.

Στη σημερινή συνάντηση θα συζητηθεί ο ρόλος της ΕΚΤ, εφόσον οι Ευρωπαίοι ηγέτες καταλήξουν σε κάποιον μόνιμο μηχανισμό διάσωσης.

«Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη ένας διάλογος σχετικά με το πού μπορεί να φτάσει η ΕΚΤ και τι θα κάνει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας», σημείωσε.
ta nea