e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ραγκούσης: Η Ευρώπη πρέπει να δεχθεί παράνομους μεττανάστες


Το βάρος της παράνομης μετανάστευσης δεν μπορεί να το σηκώνει μόνο η Ελλάδα


Δεν είναι αρκετό για την Ευρώπη να δίνει χρήματα, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών κ.Γ. Ραγκούσης σε συνέντευξή του προς το Ασοσιέτεντ Πρες, αναφορικά με τη λήξη της απεργίας πείνας των μεταναστών στο Μέγαρο Υπατία. «Η Ευρώπη θα πρέπει να δεχθεί στο έδαφος της και παράνομους μετανάστες. Να μοιραστεί το βάρος» υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός. Θα πρέπει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να δεχτούν στο έδαφός τους μερικούς από τις χιλιάδες μεταναστών που έχουν εισρεύσει στην Ελλάδα, σημείωσε ο κ.Ραγκούσης.


«Για πρώτη φορά η Ελλάδα λέει ότι δεν υπάρχει τρόπος να παραχωρηθούν άλλες άδειες παραμονής, σε κανέναν. Η χώρα δεν μπορεί να το "σηκώσει" γιατί κάτι τέτοιο θα σήμαινε μόνιμη ροή παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα» εξήγησε ο υπουργός.

Ο ίδιος αποσαφήνισε ότι τα όσα ακούγονται περί νίκης των απεργών είναι ψέμα , αφού παραιτήθηκαν των απαιτήσεών τους για άδεια παραμονής.

Η Ελλάδα, όπως είπε είχε παραχωρήσει, υπό την προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση άδειες παραμονής σε 18 Μαροκινούς, που έκαναν απεργία πείνας και νομιμοποίησε μαζικά περίπου 150.000 μετανάστες την περίοδο 2005-2007.

Δεν υπάρχει δυνατότητα για άλλες νομιμοποιήσεις ξεκαθάρισε ο κ.Ραγκούσης.
 
ta nea