e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Μείωση 5,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο

Σημάδια σταθεροποίησης


Μείωση της τάξεως του 5,2% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Ελληνική Στατιστική Αρχή.Τον Δεκέμβριο η μείωση ήταν 5,2%, το Νοέμβριο 7,6% και τον Οκτώβριο 4,2%.


Στη μεταποίηση, η παραγωγή υποχώρησε κατά 4,5% έναντι πτώσης 4% τον Δεκέμβριο.

Η βιομηχανία αντιστοιχεί στο 15% περίπου του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας με την μεταποίηση να αντιστοιχεί ελαφρώς σε πάνω από το 11% του ΑΕΠ.



«Η βιομηχανική παραγωγή, αν και συρρικνούμενη, συνεχίζει να εμφανίζει σταθεροποιητική τάση, αντανακλώντας τη βελτίωση των πρόδρομων δεικτών κατά το τελευταίο τρίμηνο. Και πάλι οι κλάδοι με


εντονότερο εξαγωγικό προσανατολισμό, όπως οι κλάδοι βασικών μετάλλων, χημικών προϊόντων και φαρμακευτικών, σε συνδυασμό με την μικρότερη κάμψη στην παραγωγή τροφίμων και ποτών συγκράτησαν την μεταποιητική παραγωγή», σχολίασε στο Reuters ο οικονομολόγος της Εθνικής Τράπεζας Ν.Μαγγίνας.

«Παρά την συνεχιζόμενη κάμψη της εγχώριας ζήτησης, οι παραγγελίες από το εξωτερικό εμφανίζουν ανθεκτικότητα και σε συνδυασμό με τα χαμηλά επίπεδα αποθεμάτων δημιουργούν ελπίδες για περαιτέρω βελτίωση της εικόνας του κλάδου κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2011», προσέθεσε.
ta nea