e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Πράσινο φως από το ΔΝΤ για επιμήκυνση του χρέους

Πληροφορίες για «μικρό πακέτο» ενίσχυσης του ταμείου διάσωσης στη Σύνοδο Κορυφής



Ποια είναι η συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσαν αργά χθες το βράδυ οι κ. Μπαρόζο και Βαν Ρομπέι για τη συνολική διάσωση των ευρωπαϊκών οικονομιών, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου;Προς το παρόν, το ακριβές της περιεχόμενο, παραμένει κρυφό, περίπου ως επτασφράγιστο μυστικό. Οι πληροφορίες ωστόσο επιμένουν ότι αυτό που κάνει είναι να υιοθετεί τη μέση λύση. Δηλαδή, εν προκειμένω, ένα «μικρό πακέτο» ενίσχυσης του ταμείου για τη διάσωση των ευρωπαϊκών οικονομιών, το οποίο θα αποδεχθούν οι Γερμανοί και οι σύμμαχοι τους και το οποίο θα καθησυχάσει τις αγορές, υπό την έννοια ότι κάτι κινείται και κάτι γίνεται.


Πρόκειται στην ουσία για μια συμβιβαστική διευθέτηση ή απόπειρα της, ενός πολύ μεγάλου προβλήματος. Κι αυτό γιατί όλα δείχνουν ότι αν τελικά οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ δεν καταλήξουν σε μια συμφωνία εκείνη την Παρασκευή, τότε το πιθανότερο είναι ότι η Ευρώπη θα οδηγηθεί σε ένα άνευ προηγουμένου αδιέξοδο, με απρόβλεπτες προς το παρόν συνέπειες.

Το ΔΝΤ, στο χθεσινό ΔΣ του, συζήτησε το θέμα και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Ουάσιγκτον άναψε το πράσινο φως για την επιμήκυνση του ελληνικού χρέους. Αρκεί όμως να συμφωνήσουν και οι Ευρωπαίοι. Οι οποίοι δείχνουν να βρίσκονται σε κομφούζιο όχι μόνο για το ελληνικό ζήτημα αλλά για το ευρωπαϊκό συνολικά.


dealnews.gr