e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Τελική ευθεία για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο

Εντός των ημερών θα υπάρξουν και οι οριστικές θέσεις των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα, μισθολόγιο το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή από τον προσεχή Ιούλιο και θα περικόπτει επιδόματα και τελικές αμοιβές των υψηλόμισθων δημοσίων υπαλλήλων.Το νέο μισθολόγιο θα αποτελέσει το «φιτίλι» για μια σειρά από εξελίξεις στο δημόσιο τομέα από τη στιγμή που η τρόικα επιβάλλει ταυτόχρονα σειρά μετατάξεων καθώς και μείωση της απασχόλησης όπου έτσι θα επιτευχθεί ο στόχος για την εξοικονόμηση τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, το 2012.



Τα δύο υπουργεία έχουν παραλάβει τα δύο πορίσματα, της επιτροπής στελεχών των δύο υπουργείων, αλλά και της εταιρείας Hay Group A.E & Icap Group και διαμορφώνουν με βάση αυτά την κυβερνητική πρόταση, η οποία θα τεθεί σε διάλογο με την ΑΔΕΔΥ για να λάβει κατόπιν τη μορφή νομοσχεδίου και να ψηφιστεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου.


Κεντρικός στόχος είναι η μείωση των συνολικών αμοιβών των υπαλλήλων των «προνομιούχων» υπουργείων, ώστε να υπάρξει σύγκλιση με τις αμοιβές των υπαλλήλων που υπηρετούν σε άλλες υπηρεσίες.


dealnews.gr