e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Έκθεση με κουστούμια και κοσμήματα της Μαρίας Κάλλας στη Νέα Υόρκη

«Μαρία Κάλλας: μια Γυναίκα, μια Φωνή, ένας Μύθος» (Maria Callas: A Woman, a Voice, a Myth), είναι ο τίτλος της έκθεσης με κουστούμια και κοσμήματα της μεγάλης Ελληνίδας ντίβας της όπερας, που διοργανώνουν από κοινού το Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, με μέγα χορηγό το Κοινωφελές Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος".Η έκθεση φιλοξενείται στο Ιταλικό Πολιτιστικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης, στο Μανχάταν, και θα ανοίξει τις πύλες της την Τετάρτη 2 Μαρτίου.


Τη μεγάλη και σπάνια αυτή έκθεση, όπως αναφέρει ο "Εθνικός Κήρυκας", συνθέτουν είκοσι δύο κουστούμια, τριάντα κοσμήματα και τριάντα σπάνιες φωτογραφίες της αείμνηστης Μαρίας Κάλλας.

Η έκθεση, όπως επεσήμανε στον "Εθνικό Κήρυκα" η διευθύντρια επικοινωνιών του Ιταλικού Πολιτιστικού Ινστιτούτου της Νέας Υόρκης, Εύα Ζανάρντι, θα λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 30 Μαρτίου. Παράλληλα, θα υπάρξουν ξεναγήσεις για ειδικές ομάδες και επαγγελματικούς φορείς.

«Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της έκθεσης και ειδικά το Κοινωφελές Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" για τη γενναιοδωρία του», επεσήμανε η κα Ζανάρντι.

Η πρώτη προβολή κουστουμιών και κοσμημάτων της μεγάλης ντίβας της όπερας έγινε το 1993 στη Βενετία. Ακολούθησαν οι προβολές στα ιταλικά πολιτιστικά ινστιτούτα του Λος Άντζελες και του Αγίου Φραγκίσκου, όπως και στο Φεστιβάλ Κανών. Η έκθεση, που θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη, είναι μοναδική, σπάνια και ολοκληρωμένη από κάθε άποψη, καθώς περιλαμβάνει και τριάντα φωτογραφίες, τις οποίες δανείστηκαν από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.


nooz.gr