e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Πάνω από τα 104 δολάρια το βαρέλι σκαρφαλώνει το Μπρεντ

Ανησυχία για τη Μέση Ανατολή,


Πάνω από τα 104 δολάρια σκαρφαλώνει την Πέμπτη η τιμή του Μπρεντ, καθώς η πολιτική αναταραχή επεκτείνεται στη Μέση Ανατολή, εντείνοντας τις ανησυχίες για ενδεχόμενα προβλήματα στην προσφορά πετρελαίου.Συγκεκριμένα, στο συμβόλαιο παράδοσης Απριλίου, η τιμή ενισχύθηκε έως 52 σεντς στα 104,30 δολάρια το βαρέλι. Την Τετάρτη, στη Νέα Υόρκη, έκλεισε με κέρδη 2,14 δολαρίων ή 2,1%.


«Το Μπρεντ κινείται ανοδικά και ανάλογα με τα οικονομικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν από τις ΗΠΑ απόψε, θα μπορούσε άνετα να φτάσει τα 105 δολάρια μέσα στην ημέρα», είπε στο Reuters αναλυτής της χρηματιστηριακής Newedge.

Το αργό πετρέλαιο, παράδοσης Μαρτίου, σημείωσε άνοδο έως 31 σεντς στα 85,30 δολάρια. Χθες, Τρίτη, έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 11 Φερβουαρίου (84,99 δολάρια).

Το τελευταίο έτος η τιμή του αργού έχει ενισχυθεί κατά 10%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της BP για το 2009, οι χώρες της Μέσης Ανατολής και της Β.Αφρικής παράγουν το 36% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου και διακρατούν το 61% των αποθεμάτων.

Εν τω μετυαξύ, σειρά οικονομικών στοιχείων που θα ανακοινωθούν αργότερα την Πέμπτη στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να προσφέρουν νέες ενδείξεις για την πορεία ανάκαμψης του μεγαλύτερου παγκοσμίως καταναλωτή ενέργειας.

Μεταξύ των στοιχείων που θα ανακοινωθούν είναι ο εβδομαδιαίος αριθμός αιτήσεων για επίδομα ανεργίας και ο πληθωρισμός για τον Ιανουάριο.
 
ta nea