e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Εξώδικο ιδιωτικών κλινικών σε ταμεία

Σε εξώδικη πρόσκληση-δήλωση κατά του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων, και του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας προχώρησαν η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών.



Συγκεκριμένα η εξώδικη πρόσκληση: «Εκπροσωπώντας το σύνολο των Ιδιωτικών Κλινικών της χώρας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Παρέχουμε τις νοσηλευτικές μας υπηρεσίες στους ασφαλισμένους σας βάσει των συμβάσεων που έχουν υπογράψει τα ασφαλιστικά σας ταμεία με κάθε μια ιδιωτική κλινική ξεχωριστά.

Όμως, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις τόσο των Ενώσεών μας όσο και πολλών κλινικών μεμονωμένα, εσείς έχετε παύσει κάθε πληρωμή για οφειλές νοσηλίων, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό τεράστια οικονομική ζημιά στα μέλη μας, πολλά από τα οποία αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα βιωσιμότητας.

Από την πλευρά τους τα μέλη μας είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντί σας σύμφωνα με τις συμβάσεις και απέναντι στους ασφαλισμένους σας τους οποίους περιθάλπουν απρόσκοπτα, ενώ παράλληλα πληρώνουν τα υλικά των επεμβάσεων και τα φάρμακα που χορηγούν, καταβάλουν τις οφειλές για μισθοδοσία, ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και τον αναλογούντα ΦΠΑ, τον φόρο επί των κερδών, την περαίωση φορολογικών υποχρεώσεων και την έκτακτη εισφορά των επιχειρήσεων.

Όμως εσείς οφείλετε στις κλινικές

1. ΟΑΕΕ νοσήλια από Μάρτιο 2009






2.ΤΑΥΤΕΚΩ ανά κλάδο υγείας






α. ΔΕΗ από Ιούλιο 2009,






β. ΟΤΕ από Ιανουάριο 2008 ,






γ. τράπεζα Πίστεως από Μάρτιο 2009,






δ. Εμπορική Τράπεζα από Σεπτέμβριο 2009






3. ΕΤΑΑ ανά κλάδο υγείας






α. ΤΣΜΕΔΕ από Μάρτιο 2009,






β. ΤΣΑΥ από Φεβρουάριο 2009,






γ. ΤΥΔΕ από Μάρτιο 2009



Μας είχατε υποσχεθεί, από το καλοκαίρι του 2010, την επίλυση του προβλήματος με την άμεση πληρωμή μας, πλήν όμως δεν έχετε προχωρήσει μέχρι σήμερα σε καταβολή των οφειλομένων, έστω και μερική, καθισταμένης πλέον της επιβίωσης μεγάλου αριθμού κλινικών ανέφικτης, με άμεσο επακόλουθο και την μη διατήρηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας.

Ζητάμε λοιπόν την άμεση λύση του προβλήματος, με την πληρωμή όλων των οφειλομένων νοσηλίων στην κατωτέρω τασσόμενη προθεσμία, η πάροδος της οποίας θα είναι καταστροφική για τα μέλη μας και τους εργαζόμενους σ'αυτά.

Σας ΚΑΛΟΥΜΕ να εξοφλήσετε όλες τις οφειλές σας προς τις κλινικές έως τις 04/03/2011.

Άλλως, εάν αρνηθείτε η αδιαφορήσετε, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι όλες οι Ιδιωτικές Κλινικές θα κινηθούν δικαστικά εναντίον σας με όλες τις συνέπειες σε βάρος σας, απαιτώντας την έντοκη καταβολή των οφειλομένων, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τις σχετικές Εθνικές και Ευρωπαικές διατάξεις.

Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος μας, αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νομίμως την παρούσα σε αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται, για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες και να την αντιγράψει ολόκληρη στο επιδοτήριο του».


dealnew.gr


Το εξώδικο κοινοποιήθηκε στον υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο, τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Λούκα Κατσέλη, ενώ γνωστοποιήθηκε προς όλους τους βουλευτές του Κοινοβουλίου.