e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Υπό τον έλεγχο της γαλλικής Sanofi-Aventis περνά η εταιρεία βιοτεχνολογίας Genzyme

Εξαγορά-μαμούθ


Η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi-Aventis συμφώνησε να αγοράσει την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία βιοτεχνολογίας Genzyme έναντι του ποσού των 20,1 δισ. δολαρίων.Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη σε αξία συμφωνία στην ιστορία της βιοτεχνολογίας, με την οποία η Sanofi αποκτά πρόσβαση στην αγορά θεραπείας σπάνιων ασθενειών.


Με την κίνηση αυτή, η γαλλική εταιρία επιδιώκει να αντισταθμίσει τη μείωση των εσόδων της από φάρμακα, για τα οποία έχει χάσει ή πρόκειται να χάσει την προστασία της πατέντας.

H Genzyme, έδρα τη Μασαχουσέτη, είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας στον κόσμο με περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ειδικεύεται στα λεγόμενα «ορφανά» φάρμακα που προορίζονται για σπάνιες παθήσεις. Αναπτύσσει πρωτεΐνες, αντισώματα, γενετικές θεραπείες, βιοϋλικά και φάρμακα μικρών μορίων για νεφροπάθειες, γενετικές, αυτοάνοσες και καρδιακές ασθένειες, ορθοπεδικά προβλήματα, καρκίνους και μεταμοσχεύσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Sanofi θα καταβάλει το ποσό των 74 δολαρίων για κάθε μετοχή της Genzyme σε μετρητά, ενώ προβλέπεται και το δικαίωμα καταβολής και πρόσθετων ποσών (contingent value right), το οποίο θα συνδέεται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων πωλήσεων του φαρμάκου Lemtrada κατά της πολλαπλής σκλήρυνσης, το οποίο παράγει η Genzyme, ή με την επίτευξη των στόχων για την παραγωγή δύο άλλων φαρμάκων της - του Cerezyme και του Fabrazyme.
ta nea