e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Χορηγήσεις 3 δισ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Ενίσχυση της ρευστότητας


Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να διοχετεύσει περίπου 1 δισ. ευρώ ετησίως υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα για τα επόμενα 3 χρόνια, εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ Πλ.Σακελλάρης, μιλώντας την Πέμπτη σε ημερίδα στην Αθήνα με θέμα «Χρηματοδότηση της Επιχειρηματικότητας στη Νέα Ελληνική Οικονομία: ΕΤΕΑΝ και Επενδυτικός Νόμος-Εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου για δάνεια της ΕΤΕπ προς τις εμπορικές τράπεζες». Στην Ελλάδα, από το 2007, και σε συνεργασία με 10 ελληνικές τράπεζες, η ΕΤΕπ έχει διαθέσει υπέρ των μικρών επιχειρήσεων στην χώρα συνολικά 1,3 δισ. ευρώ, ενώ μόνον την τελευταία διετία έχουν χρηματοδοτηθεί πάνω από 1.600 επιχειρήσεις.


Επιπρόσθετα η ΕΤΕπ, τόνισε ο κ. Σακελλάρης, διεύρυνε το φάσμα των επιχειρήσεων που μπορούν να επωφεληθούν. Πέρα από τις επιχειρήσεις στις οποίες απασχολούνται ως 250 εργαζόμενοι, δόθηκε η δυνατότητα χρηματοδότησης και μεγαλύτερων επιχειρήσεων που απασχολούν ως και 3.000 εργαζόμενους.

«Εργάζομαι τώρα ώστε τόσο οι πιστώσεις αυτές, όσο και ο αριθμός των τραπεζών με τις οποίες συνεργαζόμαστε στη χώρα να αυξηθούν περαιτέρω», σημείωσε.

Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων που διαχειρίζεται το πρόγραμμα «JEREMIE» (ύψους 250 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα), υπέγραψε ήδη σύμβαση χρηματοδότησης με την Alpha Bank και ολοκληρώνει και άλλη μια με την Εθνική Τράπεζα για συνολικά κεφαλαία 120 εκατ. ευρώ.

Τα κεφάλαια θα διατεθούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα χρηματοδοτήσουν νέες και νεοϊδρυθείσες επιχειρήσεις με ιδιαιτέρα ευνοϊκούς όρους, για δάνεια έως 100.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, το Ταμείο αξιολογεί ήδη προτάσεις από ελληνικές τράπεζες προκειμένου 60 εκατ. ευρώ να διατεθούν στην αγορά μέσω μικρο-πιστώσεων.

Σύντομα, και πάλι μέσω «JEREMIE», άλλα 180 εκατ. ευρώ θα διοχετευθούν στις ΜμΕ μέσω ευνοϊκών δανείων για επενδύσεις σε τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

Συνολικά, μέσω του προσράμματος «JEREMIE», πάνω από 400 εκατ. ευρώ θα διοχετευθούν προς τις ΜμΕ, εκ των οποίων τα περισσότερα μέσα στο 2011.
 
ta nea