e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Έρχονται ηλεκτρονικοί έλεγχοι για τους φορολογούμενος

Νέο ηλεκτρονικό έλεγχο στους Έλληνες φορολογούμενους αναμένεται να εφαρμόσει το υπουργείο Οικονομικών.Το υπουργείο προγραμματίζει το επόμενο βήμα για τις διασταυρώσεις και τους ελέγχους μετά την έγκριση κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης τη Ειδικής Επιτελικής Ομάδας Εργασίας του υπουργείου.



Ο νέος αυτός ηλεκτρονικός έλεγχος θα αφορά στον εντοπισμό περιπτώσεων μη υποβολής δηλώσεων εισοδήματος και ΦΠΑ από υπόχρεους που εμφανίζονται ως πελάτες ή προμηθευτές στις σχετικές καταστάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, για τη χρήση 2009.


Επίσης νομικά πρόσωπα που δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις ΕΤΑΚ 2009 ή ΦΑΠ 2010 και περιπτώσεις ανειλικρινούς δήλωσης εισοδημάτων από ενοίκια βάσει των δηλώσεων των εκμισθωτών και των δεδομένων του Περιουσιολογίου.

Παράλληλα θα γίνεται διασταύρωση των δεδομένων για εισοδήματα που αποκτούνται στο εξωτερικό με τις δηλώσεις εισοδήματος φυσικών προσώπων ενώ θα εντοπίζονται και περιπτώσεις μη πληρωμής τελών κυκλοφορίας για τα έτη 2008 και 2009.

Επιπρόσθετα, η Ομάδα Εργασίας συζήτησε οργανωτικά και διαδικαστικά ζητήματα για την αποτελεσματικότερη δημιουργία, αξιοποίηση και παρακολούθηση των αποτελεσμάτων των διασταυρώσεων όπως η επεξεργασία δεικτών φοροδιαφυγής για συγκεκριμένες φορολογικές περιοχές, προκειμένου να ιεραρχηθούν αποτελεσματικότερα οι επόμενες διασταυρώσεις.


dealnews.gr