e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Νέα επιδείνωση του καιρού

Η ελάχιστη θερμοκρασία στο Νευροκόπι κατέβηκε στους -10.6 βαθμούς


Η επέλαση του χιονιά άρχισε. Συνθήκες παγετού επικρατούν από τα ξημερώματα σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών. Ο υδράργυρος κατέβηκε κάτω από τους -10 στη Φλώρινα και το Νευροκόπι. Έτσι η ελάχιστη θερμοκρασία στο Νευροκόπι κατέβηκε στους -10.6 βαθμούς και στη Φλώρινα στους -10.5 βαθμούς Κελσίου.


Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας επικρατεί παγετός τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Επιδείνωση του καιρού αναμένεται τη νύχτα στη δυτική Ελλάδα με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Πολύ θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι εως και 9 μποφόρ αναμένονται στο Ιόνιο.

Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν δίνοντας αργά το βράδυ τοπικές βροχές, αναμένονται σήμερα στην Αττική. Τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν, ενώ θα χιονίσει στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς αλλά στα βόρεια οι μεγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 8 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αναμένονται και αύριο. Χιόνια αναμένεται να πέσουν σε όλα τα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα αλλά από το απόγευμα στη δυτική και νότια χώρα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ανατολικοί και βορειοανατολικοί 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση που από το απόγευμα και από τα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν.


H θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.


ta nea