e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

"Ρητή απόφαση της κυβέρνησης το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων"

«Οι επαγγελματικές ομάδες που θίγονται είναι λογικό να έχουν διάφορες απόψεις και είναι αναμενόμενο ότι θα υπάρχουν αντιδράσεις», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων, τονίζοντας παράλληλα ότι η αποφασιστικότητα και η τόλμη της κυβέρνησης είναι δεδομένη. Ο κ. Πεταλωτής πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της διαβούλευσης, περιμένει όλες οι επαγγελματικές ομάδες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, συμπληρώνοντας ότι είναι δεδομένο πως θα πρέπει να μην υπάρχουν περιορισμοί στα επαγγέλματα και ότι, όπου υπάρχουν, να είναι συμβατοί με την ποιοτική και προσιτή παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.


Ερωτηθείς δε εάν το σχετικό νομοσχέδιο θα έρθει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, είπε: «Είμαστε έτοιμοι όταν θα έρθει να το δούμε. Αν ήταν θα είχε έρθει ως κατεπείγον».

Ερωτηθείς ειδικότερα για τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, ο κ. Πεταλωτής επεσήμανε ότι ο υπουργός Υγείας Ανδ. Λοβέρδος έκανε μαζί τους επίπονη και σκληρή προσπάθεια για να υπάρχει συναίνεση και ότι, ωστόσο όμως, φάνηκε ότι δεν υπήρχε σύγκληση, ότι οι φαρμακοποιοί έμειναν πίσω από κάποιες θέσεις και δεν προχώρησαν στη συναίνεση.

«Από εκεί και πέρα υπάρχει σαφέστατα η ρητή απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων που θα έχουν να κάνουν με την προστασία και την παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη σε προσιτές τιμές», πρόσθεσε.

Τόνισε δε ότι θα πρέπει όλοι να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, να κατανοήσουν το ρόλο τους «και μάλιστα όταν ασκούν ένα επάγγελμα για το οποίο τους παρέχεται άδεια κατά παραχώρηση από την ελληνική πολιτεία».

Ο κ. Πεταλωτής εξέφρασε, τέλος, την πεποίθηση ότι η λογική και η ψυχραιμία θα υπερισχύσουν και δεν θα υπάρχουν προβλήματα στην αγορά του φαρμάκου.


nooz.gr