e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Σταθμό φυσικού αερίου προτείνει εταιρεία του Ισραήλ

Δημιουργία τερματικού σταθμού για τη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) έχει προτείνει ισραηλινή εταιρεία στην κυπριακή κυβέρνηση.




Στο σταθμό αυτό θα μεταφέρεται με διασωλήνωση υγροποιημένο φυσικό αέριο από το Ισραήλ. Από το Βασιλικό, το αέριο θα μεταφέρεται με πλοία στη Δυτική Ευρώπη. Η ανέγερση του τερματικού θα είναι της τάξης των 500 εκατομμυρίων στερλινών.


Η βρετανική εφημερίδα προσθέτει ότι η Delek, που είναι ο υπεύθυνος οργανισμός για την ανακάλυψη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στις περιοχές Leviathan και Τamar στα χωρικά ύδατα του Ισραήλ, απέφυγε να σχολιάσει την είδηση.


Τα κοιτάσματα στις δύο περιοχές του Ισραήλ, που ανακαλύφθηκαν πέρσι, υπολογίζονται σε 25 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια και είναι τα πλουσιότερα που έχουν ανακαλυφθεί σε παγκόσμια κλίμακα κατά τα τελευταία δέκα χρόνια.


Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η ανέγερση τερματικού σταθμού στην Κύπρο είναι μια μόνον από τις προτάσεις που μελετούνται από την πλευρά του Ισραήλ. Μια άλλη, είναι η μεταφορά του φυσικού αερίου με υποθαλάσσιο αγωγό στην Ελλάδα και από εκεί με τάνκερ στην Ευρώπη.


dealnews.gr





Σύμφωνα με τους «Times» του Λονδίνου,η ισραηλινή εταιρεία Delek, εταίρος της αμερικανικής επιχείρησης Noble Energy που πραγματοποιεί έρευνες για υδρογονάνθρακες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αποτάθηκε στην κυπριακή κυβέρνηση ζητώντας άδεια για την ανέγερση τερματικού σταθμού στο Βασιλικό.