e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Ψήφος εμπιστοσύνης των FT στις ελληνικές τράπεζες Προτεινόμενο

Μπορεί οι Finanacial Times να μην έχουν συνηθίσει σε κολακευτικά σχόλια την ελληνική οικονομία, όμως φαίνεται πως για όλα υπάρχει η πρώτη φορά.Μια από τις δημοφιλέστερες στήλες της εφημερίδας, η LEX δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και μάλιστα περιγράφει ως δεδομένη την επιτυχία της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της Πειραιώς.


«Οι ελληνικές τράπεζες έχουν επιβιώσει βασικά άθικτες- παρά τους συνεχιζόμενους φόβους για τα οικονομικά της κυβέρνησης», γράφει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα, ενώ συνεχίζει υποστηρίζοντας πως η «Τράπεζα Πειραιώς που επιχειρεί να βρει από τις αγορές 807 εκατ. ευρώ έχει εξασφαλίσει την ΑΜΚ, αφού έχει συγκεντρώσει τη στήριξη του μετοχικού πυρήνα που ελέγχει το 40% των μετοχών και ενδιαφέρον έχουν εκφράσει και private equity group».

Και όλα αυτά σε μια δυσμενή οικονομική συγκυρία, όπου το ΑΕΠ της Ελλάδας συρρικνώθηκε κατά 4,3% πέρσι και μπορεί να συρρικνωθεί περαιτέρω κατά 3% το 2011.


Το δημοσίευμα καταλήγει στο ότι «παρά το ρίσκο των τραπεζιτών, τα χρήματα της Πειραιώς είναι ήδη στο ταμείο της. Η αύξηση θα υψώσει τον λόγο κεφαλαιακής επάρκειας Tier I στο υγιέστερο 9,5%- αρκετό ώστε να απορροφήσει μια αύξηση 1,5 δις. ευρώ στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια με τον τρέχοντα ρυθμό κάλυψης.


dealnews.gr