e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Έρχονται fast track συγχωνεύσεις τραπεζών


Το δρόμο για αναγκαστικές συγχωνεύσεις εμπορικών Τραπεζών άνοιξε το Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου η οποία κυρώθηκε στο υπουργικό έπειτα από εισήγηση του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με το non paper που διένειμε το υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη το απόγευμα, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, πρόκειται συντόμως να κατατεθεί στη Βουλή σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Με το ανεπίσημο χαρτί το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι «θεσπίζεται άμεσα η δυνατότητα, σε επείγουσες περιπτώσεις μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων πιστωτικών ιδρυμάτων προς άλλα πιστωτικά ιδρύματα, οι σχετικές διαδικασίες (υποβολή προσφορών, καθορισμός ανταλλάγματος και μεταβίβαση) να χωρούν με προσωρινή αποτίμηση της Τράπεζα της Ελλάδος».

Στην ουσία θα δοθεί η δυνατότητα στην Τράπεζα της Ελλάδος να κινεί ταχύτατα τις διαδικασίες συγχώνευσης ή απορρόφησης μιας Τράπεζας από άλλη χωρίς τις συνήθεις περιπλοκές. Προφανώς η πράξη νομοθετικού περιεχομένου κατατίθεται για να προστατευθούν τα προς συγχώνευση ή απορρόφηση πιστωτικά ιδρύματα από φθοροποιές φήμες, που οι μακρόσυρτες διαδικασίες επιτρέπουν. Κάτι που όπως φαίνεται δεν είναι ανεκτό στις παρούσες πιστωτικές συνθήκες.
dealnews.gr