e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Απειλούν με μπλακάουτ μέσα στα Χριστούγεννα


Την έντονη αντίδραση των εργαζομένων σε ορυχεία και μονάδες της ΔΕΗ έχουν προκαλέσει οι ανισότητες στις μισθολογικές μειώσεις, οι οποίες ενώ για τους ίδιους κυμαίνονται στο 25% για τους διοικητικούς περιορίζονται στο 9%.

Το σωματείο "Σπάρτακος" έχει προειδοποιήσει την διοίκηση της Επιχείρησης ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει δικαιότερος επιμερισμός στις περικοπές, θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, που περιλαμβάνουν και το "κλείσιμο" μονάδων μέσα στις γιορτές.


Παράλληλα, κατηγορεί τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τον πρόεδρό της Ν. Φωτόπουλο για "χλιαρή στάση" απέναντι στο ζήτημα, καταγγέλλοντας ότι "τα έχει βρει με την διοίκηση".

Από την πλευρά του, ο κ. Φωτόπουλος απαντά ότι οι μειώσεις είναι προσωρινές, ενώ η διοίκηση έχει ενημερώσει τους εργαζομένους ότι οι αδικίες θα διορθωθούν και θα μπει πλαφόν στις μειώσεις των αποδοχών του Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα", οι ανισότητες στις μισθολογικές περικοπές προκύπτουν από το μοντέλο που επέλεξε η διοίκηση της ΔΕΗ, κατ' εφαρμογή του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο, σύμφωνα με το οποίο το ψαλίδι των μειώσεων πέφτει λιγότερο στους βασικούς μισθούς και περισσότερο στις μη τακτικές αποδοχές (βάρδιες, υπερωρίες, κυριακάτικα, νυχτερινά κ.λπ.), που από τη φύση τους, ωστόσο, αφορούν κυρίως τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή παραγωγής.
nooz.gr