e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Μέρκελ: Η επίλυση της κρίσης θα πάρει χρόνια

Συνεχίζει το βέτο κατά της έκδοσης ευρωομολόγου η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, εάν δεν έχει προηγηθεί η πλήρης δημοσιονομική σύγκλιση στην ευρωζώνη.

Όπως επεσήμανε από το βήμα της γερμανικής Κάτω Βουλής (Bundestag), «τα ευρωομόλογα θα προκύψουν αβίαστα, μόλις ωριμάσουν οι συνθήκες και εξήγησε ότι εκείνο που χρειάζεται για την ώρα η Ευρώπη είναι δεσμευτικοί δημοσιονομικοί κανόνες».

«Η γερμανική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι η ευρωπαϊκή κρίση δεν μπορεί να λυθεί γρήγορα. Πρόκειται για μια διαδικασία και αυτή η διαδικασία θα πάρει χρόνια».

Η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι η Ευρωζώνη χρειάζεται είναι μια νέα «Ένωση Σταθερότητας» με αυστηρότερο δημοσιονομικό έλεγχο και κανονισμούς για το χρέος.


Η κ. Μέρκελ απέκλεισε την αναβάθμιση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υπό αυτές τις συνθήκες λέγοντας ότι «Τα καθήκοντα της ΕΚΤ είναι διαφορετικά από εκείνα της αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) ή της Τράπεζας της Αγγλίας. Ο καταστατικός ρόλος της Ευρωτράπεζας είναι να διασφαλίζει την σταθερότητα των τιμών και η αξιοπιστία της πρέπει να προστατευθεί».

Ερωτώμενη πως θα πορευθούν η ευρωζώνη και το ευρώ, πως δηλαδή θα επιβιώσουν από αυτή την παγκόσμια κρίση, απάντησε ότι «οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης πρέπει να πράξουν με το EFSF ό,τι είναι δυνατόν να γίνει και να πάψουν να υποτιμούν τη δυνατότητα του Ταμείου Διάσωσης, αν θέλουν να βοηθήσουν στην επίλυση της κρίσης χρέους».

Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι ο στόχος της, από κοινού με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, είναι η αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών, «προκειμένου να αποφευχθεί η διάσπαση μεταξύ μελών και μη μελών της Ευρωζώνης», μέσω της ενίσχυσης των ευρωπαϊκών θεσμών.
dealnews.gr