e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Στο Πειθαρχικό ο αρχηγός της σχολής Ευελπίδων


Στο Πειθαρχικό της Σχολής Ευελπίδων - με το ερώτημα της αποπομπής - παραπέμπεται ο αρχηγός της Σχολής, ο οποίος φέρεται να πρωταγωνίστησε στην αμαύρωση της επετείου του Πολυτεχνείου, ενώ επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 20 ημερών στους ευέλπιδες - πλην των πρωτοετών - που "απήγγειλαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου".

Αυτό αναφέρει το πόρισμα των δύο Ενόρκων Διοικητικών Εξετάσεων, οι οποίες διενεργήθηκαν παράλληλα αλλά ανεξάρτητα από την διοίκηση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων και από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), και το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα "Το Βήμα".

Παράλληλα, ο φάκελος παραδίδεται την Παρασκευή το πρωί στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου για να εξακριβωθεί εάν ο αρχηγός της Σχολής περιέπεσε σε ποινικά αδικήματα.

Το περιστατικό είναι γνωστό. Ανήμερα της επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στη Σχολή Ευελπίδων, ο αρχηγός της Δ' Τάξης και μερικοί ακόμα πρόθυμοι προχώρησαν σε δηλητηριώδη κηρύγματα εναντίον του Πολυτεχνείου, άδοντας ταυτόχρονα το "μέσα στ’ Απρίλη τη γιορτή, το µέλλον χτίζει η νιότη", τον ύµνο της 21ης Απριλίου.Μόλις τελείωσε η απαγγελία του ύμνου και το σημειωτόν, κάποιοι χειροκρότησαν.

Επίσης όπως προέκυψε από τις ανακρίσεις, ο αρχηγός της Σχολής αναφέρθηκε απαξιωτικά για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, χαρακτηρίζοντάς την "μπούρδα".


nooz.gr