e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ράιχενμπαχ: Δεν έχετε "πιάσει" πάτο ακόμη

 Διόλου αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις του επικεφαλής της taskforce της ΕΕ Χορστ Ράιχενμπαχ για την παρούσα κατάσταση αλλά και για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Σε συνέντευξή του προς τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο κ. Ράιχενμπαχ εκτιμά πως η κρίση στην Ελλάδα θα οξυνθεί περαιτέρω και πως η χώρα μας δεν έχει φτάσει ακόμη στον πάτο. Όταν ωστόσο συμβεί αυτό, σύμφωνα πάντα με τον Mr task force, θα ξεκινήσει και η δραστηριοποίηση των ξένων επενδυτών στη χώρα μας.


Η Ελλάδα, ως τόπος οικονομικής δραστηριοποίησης, είναι επιβαρυμένη από πολλούς παράγοντες αβεβαιότητας, υποστηρίζει ο κ. Ράιχενμπαχ, σημειώνοντας ότι οι καλοί επενδυτές θα δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα σε μια καθοδική φάση.

«Αλλά αυτό το κάνουν όταν πειστούν ότι δεν πάει πιο κάτω, όταν δηλαδή βρισκόμαστε πλέον στον πάτο», αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ωστόσο πως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη στην περίπτωση της Ελλάδας.

Όσον αφορά στην taskforce, ο ευρωπαίος αξιωματούχος, επισημαίνει ότι η επόμενη σημαντικότερη αποστολή της είναι βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα στη χώρα.

Ο κ. Ράιχενμπαχ δεν παραλείπει να επισημαίνει την καθυστέρηση που σημειώθηκε στις προσπάθειες διάσωσης της χώρας μας.


«Από την σημερινή οπτική γωνία είναι σαφές ότι η βοήθεια δεν είχε το απαιτούμενο εύρος και την ταχύτητα», υποστηρίζει ο επικεφαλής της taskforce, αποδίδοντας τα λάθη στην απουσία σχετικής εμπειρίας.
dealnews.gr