e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Μέρκελ-Σαρκοζί-Μόντι για το ρόλο της ΕΚΤ

Με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι θα συναντηθεί σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στο Στρασβούργο, με κεντρικό θέμα τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Αλέν Ζιπέ, «Η ΕΚΤ πρέπει να διαδραματίσει έναν καθοριστικό ρόλο στην τρέχουσα χρηματοοικονομική κρίση, επανακαθιερώνοντας την εμπιστοσύνη της αγοράς», ενώ συμπλήρωσε ότι Γαλλία και Γερμανία δεν συμφωνούν πάντα σε όλα.

Η Γαλλία δεν είναι ενάντια σε μια αλλαγή των τρεχουσών ευρωπαϊκών συνθηκών, αλλά μια τέτοια αλλαγή χρειάζεται χρόνο και η κατάσταση απαιτεί άμεση λύση. Μια παρέμβαση από την ΕΚΤ είναι μια επιλογή που θα συζητηθεί στη διάρκεια της σημερινής συνόδου.

Μερικές χώρες όπως η Γαλλία πιέζουν ώστε η κεντρική τράπεζα να αναλάβει μεγαλύτερο ρόλο υποστηρίζοντας την ευρωζώνη, συμπεριλαμβανομένης και της ανάληψης περισσότερου κρατικού χρέους. Η ΕΚΤ αυτή τη στιγμή αγοράζει περιορισμένα ποσά κρατικών ομολόγων στην ανοιχτή αγορά για να συγκρατήσει την άνοδο του κόστους δανεισμού.
dealnews.gr