e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Στον εισαγγελέα οι 15 συλληφθέντες συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ

Η παρέμβαση των ΜΑΤ τερμάτισε την κατάληψη του κτιρίου έκδοσης εντολών διακοπής ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ στη Μεσογείων από τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σημειώθηκαν επεισόδια και εντάσεις και έγιναν 15 προσαγωγές και συλλήψεις συνδικαλιστών που είχαν αποκλείσει την είσοδο.


Μεταξύ των συλληφθέντων ήταν και ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα κατηγορούμενοι για διατάραξη κοινής ειρήνης, πρόκληση σωματικής βλάβης και αντίσταση κατά της αρχής.


Μετά τις εξελίξεις αυτές η ΓΕΝΟΠ κήρυξε 48ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή για τους εργαζόμενους στη Διοίκηση Πληροφορικής και 4ωρη στάση εργασίας στην Αττική την Πέμπτη από 12:00 έως 16:00.

Παράλληλα, η ένταση συνεχίζεται με τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» και εκπρόσωποι φορέων και δήμων που έχουν ταχθεί κατά του τέλους ακινήτων βρίσκονται στο σημείο για να στηρίξουν την κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ.

Νωρίτερα, την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ κάλεσαν πολίτες, εργαζόμενους και συνταξιούχους να σπεύσουν στο Χολαργό.

Ο διευθυντής τεχνικών υπηρεσιών ανέφερε στους συνδικαλιστές ότι είχε σκοπό να επαναφέρει τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος «Ερμής», που οι εργαζόμενοι έχουν διακόψει από το βράδυ της Κυριακής.

Η κίνηση των συνδικαλιστών προκάλεσε την αυτόφωρη διαδικασία, κάτι που δεν είχε συμβεί από προχθές, που υπήρχε σχετική εισαγγελική εντολή, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε καταγγελία για παρεμπόδιση κάποιου να εισέλθει στο κτίριο.
dealnews.gr