e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις – Τι θα βγάλει το κρίσιμο Υπουργικό

Σε αναβρασμό βρίσκεται το πολιτικό σκηνικό της χώρας, με τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν, ενώ την ίδια ώρα το Υπουργικό Συμβούλιο βρίσκεται στη Βουλή, ταμπουρωμένο και συνεδριάζει. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν προλαβαίνει να κλείσει τα μέτωπα που ο ίδιος άνοιξε με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος.



Εδώ και λίγα λεπτά υπάρχει η πληροφορία, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου εξουσιοδότησε τους κ.κ. Ρέππα και Αθανασάκη ώστε να μεταβούν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Συγγρού για να συζητήσουν την πρόταση του Πρόεδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά που αφορά κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Ωστόσο η Συγγρού αρνείται ότι θα έρθουν στα γραφεία της οι Ρέππας και Αθανασάκης στη Συγγρού και τονίζουν πως μέχρι στιγμής δεν έχουν μια τέτοια ενημέρωση.

Εν τω μεταξύ φαίνεται να ανατρέπονται τα σενάρια που ήθελαν τον πρωθυπουργο να μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο και να ανακοινώνει στον Κάρολο Παπούλια τις προθέσεις του.


Ανατροπή όλων των σεναρίων

Ανατρέποντας όλα τα σενάρια που τον ήθελαν να έχει ήδη θέσει τον εαυτό του σε παραίτηση, ο πρωθυπουργός θα μιλήσει κανονικά σήμερα το βράδυ στη Βουλή στο πλαίσιο της διαδικασίας για την παροχή ψήφους εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο η διευθύντρια του γραφείου του κ. Γιώργου Παπανδρέου Ρεγγίνα Βάρτζελη και επιβεβαίωσαν αμέσως μετά ο υπουργός Επικρατειας Ηλίας Μόσιαλος και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Γιώργος Ελενόπουλος.

Ακόμη, δήλωσαν ότι ο πρωθυπουργός δεν παραιτείται, δεν ζήτησε τις παραιτήσεις των υπουργών του και δεν θα πάει στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Υπογράμμισαν ότι η συζήτηση στο υπουργικό θα συνεχιστεί επι μακρόν. Σε ότι αφορά στη σύγλιση κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ σημείωσαν ότι η συνεδρίαση θα γίνει στις 5 μ.μ.

Πάντως, το κλίμα στο υπουργικό Συμβούλιο είναι εξαιρετικά βαρύ, ενώ υπουργοί που ζητούν την οικειοθελή αποχώρηση του κ, Παπανδρέου επισήμαιναν προσερχόμενοι ότι δεν προτίθενται να του δώσουν το δικαίωμα να τους χαρακτηρίσει αποστάτες.

Σύμφωνα πάντως με μία πληροφορία ο κ. Παπανδρέου φέρεται να είπε εισαγωγικά στο υπουργικό συμβούλιο: χρειάστηκε να απειλήσω με δημοψήφισμα για να αναλάβει ο Σαμαράς τις ευθύνες του».


Το χρονικό των εξελίξεων

Από το πρωί κορυφαία στελέχη βρίσκονται σε συνεχείς συναντήσεις για να χαράξουν τις γραμμές που θα ακολουθήσουν.


Αν και οι υπουργοί έχουν δείξει ένα πρώτο δείγμα των προθέσεων τους κανείς δεν ξέρει τι θα πουν όταν λάβουν το λόγο.


Στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, διαψεύδουν τα περί παραίτησής του αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο πρωθυπουργός δεν παραιτήθηκε και ούτε προτίθεται να παραιτηθεί.


Κάτι τέτοιο φέρεται να είπε και ο ίδιος στους υπουργούς του, ότι δεν παραιτείται.

Ωστόσο σημαντικές θα είναι οι αποφάσεις που θα παρθούν στην αίθουσα που συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο.
dealnews.gr