e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Στα…«αζήτητα» η 6η δόση ελέω πολιτικών εξελίξεων


Οι πολιτικές και όχι οι οικονομικές εξελίξεις μπαίνουν πλέον στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος αυτές τις ώρες και αυτό είναι ένα πολύ ανησυχητικό σημάδι για τη χώρα.

Γεγονός αποτελεί ότι είναι τέτοια η ρευστότητα που επικρατεί αυτή τη στιγμή σε όλες τις εκφάνσεις του δημοσίου βίου, που το τελευταίο πράγμα που απασχολεί την κεντρική κυβέρνηση είναι αν εισπράττονται οι ...φόροι. Μόνο που αν παγώσει και αυτή, η τελευταία πηγή εσόδων για τη χώρα, τότε το μέλλον διαγράφεται άδηλο.

Αν η Ελλάδα δεν πάρει τελικά την 6η δόση των 8 δις ευρώ, από τους πιστωτές της, ένα είναι σίγουρο. Αρχές Δεκεμβρίου θα αντιμετωπίσει αδήριτο πρόβλημα ρευστότητας.

Τα λεφτά που υπάρχουν στα δημόσια ταμεία, φτάνουν, με τα «1000 ζόρια» έως τα τέλη Νοεμβρίου ή το πολύ έως τα μέσα Δεκεμβρίου. Κι αυτό μόνο στην περίπτωση που το δημόσιο σταματήσει όλες τις άλλες πληρωμές και «κρατήσει» μόνο την καταβολή των μισθών και των συντάξεων. Και μετά, τι θα γίνει; Το ερώτημα είναι εφιαλτικό, καθώς απαντήσεις σε αυτή τη φάση δεν υπάρχουν.

Η εκταμίευση της 6ης δόσης έχει τεθεί εν αμφιβόλλω από τη στιγμή που δεν εγκρίνεται από το ΔΝΤ, αλλά και από τη στιγμή που η Ελλάδα θέτει εν αμφιβόλλω πλέον την ίδια την ευρωπαϊκή της πορεία. Ποιος και γιατί να δώσει λεφτά σε μια χώρα που από τις 5 Δεκεμβρίου μπορεί και να μην ανήκει στην ΕΕ;
dealnews.gr