e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Κουβέλης: Εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση σε 21 μέρες

«Η πλέον καθαρή λύση αυτή την ώρα για να μην μετατρέψουμε την κρίση πολιτικής σε κρίση δημοκρατίας είναι η άμεση προσφυγή σε εκλογές. Η επιλογή αυτή θα δώσει τη δυνατότητα της έκφρασης του ελληνικού λαού για τη διαμόρφωση νέων πολιτικών συσχετισμών και για το περιεχόμενο της πολιτικής διεξόδου από την κρίση», τονίζει σε γραπτή του δήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Και προσθέτει: «Από την άλλη πλευρά δημιουργεί τεράστια προβλήματα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και οδηγεί σε δύσκολους δρόμους το δίλημμα του -ενδεχομένου πια- δημοψηφίσματος, που επιβάλλεται να μη γίνει.



Υπάρχει, επίσης, το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα το οποίο διαμορφώνεται από τους ευρωπαίους, για την τελική κρίση της ελληνικής βουλής και την επικύρωσης της συμφωνίας έως το τέλος Δεκεμβρίου. Κατά συνέπεια υπάρχει περιθώριο εκλογών, ώστε με την επιλογή καθαρών προγραμματικών θέσεων να υπάρξει έξοδος από την κρίση, πάντα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας».

Σε συμπληρωματική του δήλωση, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. διευκρίνισε πως οι εκλογές μπορεί να γίνουν σε 21 μέρες με υπηρεσιακή κυβέρνηση.
nooz.gr