e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Αναβρασμός στη Bundestag εν όψει EFSF


Ενώ Σύνοδοι Κορυφής, Eurogroup και Ecofin συνεδριάζουν πυρετωδώς από την προηγούμενη Παρασκευή προκειμένου να βρεθεί η λύση στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, επί ποδός βρίσκεται και το γερμανικό κοινοβούλιο.Οι βουλευτές του γερμανικού κοινοβουλίου καλούνται, στη συζήτηση που ξεκινά σήμερα, να δώσουν το «πράσινο φως» στη μόχλευση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).


Εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας συνεδριάζουν σήμερα οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού της Ανγκελα Μέρκελ, καθώς και η κοινοβουλευτική επιτροπή για ζητήματα Προϋπολογισμού.

Η θέση της Γερμανίας στη Σύνοδο Κορυφής της θα κριθεί από την ψήφο της Ολομέλειας του γερμανικού κοινοβουλίου, όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών ομάδων την Δευτέρα.

Σε επιστολή του υπουργείου Οικονομικών προς την αρμόδια επιτροπή της Βουλής αναφέρεται ότι «στόχος είναι να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα, αλλά και η δυνατότητα χορήγησης πιστώσεων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).
περισσότερα... www.dealnews.gr