e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Βενιζέλος: Διασφαλισμένα τα ταμεία παρά το "κούρεμα"

Καθησυχαστικός για τα ασφαλιστικά ταμεία εμφανίστηκε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα από το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων.

"Οποιαδήποτε λύση για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους θα συνοδεύεται από μέτρα που όχι απλώς διατηρούν, αλλά βελτιώνουν αισθητά το σημερινό επίπεδο της περιουσίας των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων" ανέφερε.

Και πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα κοινωνικής και ασφαλιστικής πολιτικής".

Διεμήνυσε επίσης σε όσους "επιχειρούν να κρύψουν πίσω από την δήθεν ανησυχία τους για τα ασφαλιστικά ταμεία, την ανησυχία τους για τον τρόπο με τον οποίο θα διαμορφωθούν οι μετοχικές σχέσεις στις τράπεζες, μετά την επανακεφαλαιοποίηση και την πλήρη εξυγίανσή τους", να μη συνεχίζουν να καλλιεργούν αυτό το επιχείρημα γιατί δεν τους οδηγεί πουθενά.

"Είναι άλλο οι βασικοί μέτοχοι των τραπεζών και άλλο οι εργαζόμενοι, οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι" διευκρίνισε.


Να σημειωθεί ότι τα ασφαλιστικά ταμεία διαθέτουν ομόλογα ονομαστικής αξίας περίπου 25 δισ. ευρώ και απειλούνται από το επερχόμενο κούρεμα.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ο γ.γ του Υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης διαβεβαίωσε ότι δεν θα κινδυνεύσουν οι συντάξεις σε κανένα ασφαλιστικό ταμείο λόγω του "κουρέματος" του χρέους.
nooz.gr