e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Παπανδρέου στις τράπεζες: Στηρίξτε το κούρεμα


Στήριξη από τις τράπεζες, αποδεχόμενες το κούρεμα που αναμένεται να αποφασιστεί στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο στο πλαίσιο της ενημέρωσης του προέδρου της Δημοκρατίας για την πορεία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.

Στέλνοντας αυστηρό μήνυμα ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι οι τράπεζες «πρέπει και αυτές να αναλάβουν μέρος των βαρών προκειμένου να βοηθήσουν στην εθνιή προσπάθεια, να εξυγιανθούν και να επενδύσουν επιτέλους στην πραγματική οικονομία.»


Ο πρωθυπουργός, αφού επανέλαβε ότι οι στόχοι της Ελλάδας είναι μια ασφαλής λύση και η άρση μέρους του χρέους από τις πλάτες των πολιτών αυτής της χώρας, αναφέρθηκε στην ανάγκη ψυχραιμίας, νηφαλιότητας και επισήμανε ότι πρέπει να συμβάλλουν όλοι.

Ακόμη, ο κ. Παπανδρέου μίλησε για τα πολιτικά κόμματα και τους κοινωνικούς φορείς ζητώντας τους να βοηθήσουν ώστε να κλείσει αρχικά η συμφωνία με τους δανειστές και στη συνέχεια να υλοποιηθεί.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται στη μέση, ότι είναι σκληρή και ότι οι Έλληνες έχουν αποδείξει ότι αναλαμβάνουν τις υποχρεώσεις τους. Κατέληξε δε ότι τώρα είναι η ώρα της ίδιας της Ευρώπης να αποδείξει ότι μπορεί να υπάρξει ελπίδα, ευημερία και προοπτική για όλους τους λαούς.
dealnews.gr