e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Γ. Μπουτάρης: Πολιτική συναίνεση και όχι εκλογές





Όπως επεσήμανε στον ραδιοσταθμό Βήμα 99,5, οι εκλογές δεν θα λύσουν τα προβλήματα, αφού «οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει κόμμα το οποίο να συγκεντρώσει μία πλειοψηφία τέτοια, η οποία να είναι ισχυρή».


«Αναγκαστικά θα οδηγηθούμε σε συναινετικές καταστάσεις. Γιατί δεν το κάνουν από τώρα, να γλιτώσουμε και τα έξοδα των εκλογών;».

Σχετικά με τα επεισόδια που έλαβαν μέρος στη συμπρωτεύουσα την 28η Οκτωβρίου και ερωτώμενος ποιοι τα προκάλεσαν, ο κ. Μπουτάρης είπε ότι υπήρχαν ορισμένες οργανωμένες ομάδες, από καθηγητές μέχρι οπαδούς του Ηρακλή, των οποίων η παρουσία παρέσυρε τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας έπραξε σωστά, επιλέγοντας να αποχωρήσει, ενώ σωστά -κατά τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης- χειρίστηκε την κατάσταση και η αστυνομία.














«Ήταν πολύ καλή εν τέλει και η στάση της αστυνομίας, η οποία δεν επενέβη, διότι φαντάζομαι εάν επενέβαινε ήταν τόσο έκρυθμη η κατάσταση που θα είχαμε άλλου τύπου προβλήματα» τόνισε, προσθέτοντας ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πολιτών δεν θα σταματήσουν.














«Όλη αυτή η κατάσταση εκφράζει έναν φόβο του κόσμου για το τι μας περιμένει αύριο. Δεν έχει την πληροφόρηση που πρέπει ή θα μπορούσε να έχει για το τι πρόκειται να συμβεί αύριο. Τι θα πει 'κουρεύεται' κατά 50% το χρέος της Ελλάδας, τι θα πει στην καθημερινή μας ζωή. Βλέπουμε ήδη ότι έχουμε έναν σωρό απολυμένους, ένα σωρό μαγαζιά που κλείνουν, η κίνηση στην αγορά έχει πέσει πάρα πολύ. Πού θα πάει αυτό; Έχει σταματημό; Πού είναι το όριο;. Αυτός νομίζω ότι είναι ο φόβος».
dealnews.gr




Ναι στην πολιτική συναίνεση λέει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης απορρίπτοντας ωστόσο την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.