e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Οι τελευταίες αινιγματικές λέξεις του Στηβ Τζομπς

Αφιερωμένες στην οικογένειά του και άκρως αινιγματικές ήταν οι τελευταίες λέξεις που πρόφερε ο Στηβ Τζομπς προτού πεθάνει, όπως ανέφερε η αδελφή του Μόνα Σίμπσον, η οποία στο μνημόσυνο του θρυλικού συνιδρυτή της Apple, περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του.

Όπως ανέφερε στους παριστάμενους στο Memorial Church του πανεπιστημίου του Στάνφορντ, ο Στηβ Τζομπς κοίταξε τη γυναίκα του και τα παιδιά του και στη συνέχεια άφησε το βλέμμα του στο κενό, προφέροντας τρεις μονοσύλλαβες λέξεις, τις οποίες επανέλαβε τρεις φορές: "Oh wow. Oh wow. Oh wow".

Στο λόγο που εκφώνησε στο μνημόσυνο, και ο οποίος δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα New York Times, η Σίμπσον ανέφερε: "Πριν "φύγει", κοίταξε την αδελφή του Πάτι, και στη συνέχεια για αρκετή ώρα τα παιδιά του και έπειτα τη σύντροφό του Λορίν. Μετά κοίταξε πίσω από όλους, προφέροντας τις τελευταίες του λέξεις".

"Η Λορίν, η οποία καθόταν δίπλα του στο κρεβάτι, κάποια στιγμή αναστατώθηκε όταν η αναπνοή του σταμάτησε για λίγο. Αλληλοκοιταχτήκαμε, αλλά στη συνέχεια ο Στηβ πήρε μια βαθιά αναπνοή και συνέχισε να αναπνέει" ανέφερε η Σίμπσον.

Η ίδια θυμάται ότι ο αδελφός της της ζητούσε "συγγνώμη, πραγματικά συγγνώμη που μας άφηνε". "Στο λέω τώρα διότι φοβάμαι ότι δεν έχουμε χρόνο, γλυκιά μου" της είπε.

Η Μόνα, συγγραφέας και καθηγήτρια Αγγλικών στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, πρωτογνώρισε τον αδελφό της στη Ν. Υόρκη, σε ηλικία 25 ετών.

Όπως ανέφερε, όλη της τη ζωή περίμενε έναν άνδρα που θα τον αγαπούσε και θα την αγαπούσε και εκείνος με τη σειρά του. Πίστευε ότι θα έβρισκε έναν τέτοιο άνδρα στο πρόσωπο του πατέρα της ή ενός συζύγου, αλλά τελικά τον βρήκε στον πρόσωπο του αδελφού της.

Περιγράφοντας τον Στηβ, όπως τον πρωτογνώρισε το 1984, είπε ότι ήταν ένας "άνδρας της ηλικίας μου, με τζιν, που έμοιαζε με Άραβα ή Εβραίο και ήταν πιο γοητευτικός από τον Ομάρ Σαρίφ".


Αναφερόμενη στην εργασιακή ηθική του αδελφού της είπε: "Δεν τον ενοχλούσε να δουλεύει πολύ, ακόμα και όταν τα αποτελέσματα δεν ήταν θετικά. Όταν διώχθηκε από την Apple, η κατάσταση ήταν άσχημη. Μου είπε για ένα δείπνο, όπου 500 υψηλόβαθμοι της Silicon Valley γνώρισαν τον τότε πρόεδρό της. Ο Στηβ δεν ήταν καλεσμένος. Πικράθηκε αλλά την επόμενη ημέρα πήγε κανονικά στη δουλειά".

Η αδελφή του δήλωσε ότι ο Στηβ, πατέρας τεσσάρων παιδιών, ήταν ένας άνθρωπος που έζησε για την οικογένειά του και την αγάπη, περιγράφοντας ότι έκανε σαν "μικρό κοριτσάκι" σε θέματα καρδιάς.

"Η αγάπη ήταν η υπέρτατη αξία του. Ανησυχούσε για την συναισθηματική ζωή των ανθρώπων που δούλευαν για εκείνον" είπε.

Και συνέχισε: "Θυμάμαι όταν μου τηλεφώνησε την ημέρα που γνώρισε τη σύζυγό του Λορίν και μου είπε: Γνώρισα μια όμορφη γυναίκα, που είναι πραγματικά έξυπνη και έχει σκύλο και θα την παντρευτώ".

Την ίδια λατρεία είχε και για τα παιδιά του. "Ήταν ένας υπέροχος πατέρας με όλα του τα παιδιά. Ανησυχούσε για τους φίλους της Λίζας, καθώς και για τα ταξίδια και το μήκος της φούστας της Έριν, την ασφάλεια της Εύας όταν ίππευε άλογα, που τόσο λάτρευε", ενώ "όταν γεννήθηκε ο γιος του Ριντ, ξετρελάθηκε".
nooz.gr