e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Οι «μπάστακες» της ελληνικής οικονομίας και οι αντιδράσεις

Η διπλή επιτροπεία της ελληνικής οικονομίας βρίσκεται πλέον προ των πυλών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέσα Νοεμβρίου θα αρχίσουν να καταφτάνουν στην Αθήνα τα πρώτα μέλη της ομάδας Ράιχενμπαχ, για μόνιμη εκγατάσταση, με τον ίδιο τον Γερμανό τεχνοκράτη να προηγείται – ως επικεφαλής που θα είναι – κατά μερικά 24ωρα.

Με διαφορά μερικών ημερών και με πιθανότερη ημερομηνία το τέλος Νοεμβρίου, με αρχές Οκτωβρίου, στην Αθήνα αναμένονται και τα στελέχη της Κομισιόν τα οποία θα τοποθετηθούν στα υπουργεία της κυβέρνησης, προκειμένου να παρακολουθούν από κοντά την εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Οι ομάδες αυτές, σε πλήρη ανάπτυξη, υπολογίζεται ότι θα λειτουργούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Το ίδιο ισχύει και για την task force του κ. Ράιχνεμπαχ.

Το τελικό συμπέρασμα; Από τις αρχές του επόμενου έτους, η Ελλάδα θα τελεί υπό καθεστώς διπλής, σκληρής, επιτροπείας, η οποία δεν θα επιτρέπει την παραμικρή παρέκκλιση απ όσα έχουν προβλεφθεί στα σχετικά μνημόνια και συμφωνίες.

Τουλάχιστον αυτή είναι η φιλοδοξία των ελεγκτών, αν και στην κυβέρνηση έχουν αρχίσει να ακούγονται οι πρώτες αντιδράσεις. Όπως λέγεται, για παράδειγμα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκανδαλίδης, έχει διαμηνύσει ότι «δεν θα δεχθεί μπάστακες στο υπουργείο του».

Και μάλλον δεν είναι ο μόνος που αντιδρά κατ αυτόν τον τρόπο μέσα στην κυβέρνηση ...
dealnews.gr