e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Είδαν «φώς» στο ΧΑΑ – Η FED άλλαξε τη διάθεση

Την εμφάνισή τους άρχισαν να κάνουν τα χαμόγελα στην Οδό Αθηνών αφού το Χρηματιστήριο αντιδρά θετικά στον απόηχο της χθεσινής παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής τράπεζας και της FED.

Η αγορά ομολόγων των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου από το ΕΚΤ και η απόφαση της FED να κρατήσει τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλό τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2013 ώστε να αντιμετωπίσει την αδύναμη ορμή της ανάκαμψης στην οικονομία των ΗΠΑ, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ισορροπία των αγορών.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης το ΧΑΑ βρέθηκε να κερδίζει ποσοστά κοντά στο 2,5% με τις τραπεζικές μετοχές να καταγράφουν κέρδη της τάξεως του 3%-6% (ΕΤΕ, Alpha, Eurobank, TT, Κύπρου, Πειραιώς, Marfin) ή και... 10% (ΑΤΕ).

Παράλληλα, και οι βαθιά απαξιωμένες εσχάτως μετοχές των ΔΕΗ και ΟΤΕ προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους, μικρότερου μεγέθους η αντίδραση του ΟΠΑΠ στο ξεκίνημα της συνεδρίασης αν και σταδιακά ο τίτλος ανέβασε στροφές. Ο δε Γενικός Δείκτης προσπαθεί να απομακρυνθεί από τις 1.000 μονάδες, αν και δεν βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από το εν λόγω "όριο" (βρέθηκε στις 1.025 μονάδες 20 λεπτά μετά το άνοιγμα).

Με «κέφια» ξεκίνησαν και οι τίτλοι των MIG, Μυτιληναίου, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αλλά και οι Χαλκόρ, Βωβός, Υγεία, Σωληνουργεία κ.λπ.
dealnews.gr