e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Υπ' ατμόν η Γαλλία για τις οικονομικές εξελίξεις

Στον απόηχο της φήμης που διέσπειρε ο οίκος S&P ότι μεσοπρόθεσμα κινδυνεύει η διαβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας, αν δεν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συγκαλεί την Τετάρτη στο Μέγαρο των Ηλυσίων διευρυμένη σύσκεψη για την οικονομία. 
Στη σύσκεψη θα μετάσχουν ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν, ο υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν, ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγιέ, η υπουργός Προϋπολογισμού Βαλερί Πρεκρές, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ζαν Λεονέτι και ο υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ.

Επισήμως ανακοινώθηκε ότι πρόκειται για "σύσκεψη εργασίας σχετικά με την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση" που διαμορφώνεται, η σημασία της ωστόσο ενισχύεται από το γεγονός ότι η βιομηχανική παραγωγή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, υποχώρησε περισσότερο από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Συγκεκριμένα, υποχώρησε κατά 1,6% σε σχέση με το Μάιο, όταν είχε σημειώσει άνοδο κατά 1,9%, ενώ οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει πτώση 0,7%. Σε σχέση με το περασμένο έτος, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 2,3%.

Το γεγονός αυτό αλλά και η φήμη περί υποβάθμιση της γαλλικής οικονομίας αποτελούν παράγοντες που επηρεάζουν άμεσα την προεκλογική εκστρατεία του Σαρκοζί, η οποία ξεκινά από τον Σεπτέμβριο.

nooz.gr