e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Το Λονδίνο πήρε τη σκυτάλη της μόδας

Το Λονδίνο είναι πλέον η παγκόσμια πρωτεύουσα της μόδας για το 2011 στερώντας τον τίτλο αυτόν από τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Global Language Monitor, η οποία σχολιάζει ότι σε αυτό συνέβαλε και το αυξημένο ενδιαφέρον των ΜΜΕ για τον εκλιπόντα σχεδιαστή μόδας Αλεξάντερ Μακουίν και για τη σύζυγο του πρίγκιπα Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον. 
Βασισμένο σε ένα σύστημα που εντοπίζει τη συχνότητα εμφάνισης συγκεκριμένων λέξεων και φράσεων στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, το Λονδίνο ανήλθε από την τρίτη στην πρώτη θέση για το 2011 εκτοπίζοντας τη Νέα Υόρκη από την κορυφή της λίστας όπου βρισκόταν επί σειρά ετών.

"Βλέπουμε τι αντίκτυπο μπορεί να έχουν στην παγκόσμια κατάταξη δύο αυθεντικοί αστέρες των μέσων ενημέρωσης η Κέιτ (Μίντλετον) και ο Αλεξάντερ Μακουίν. Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι η παρουσία τους χάρισε την πρωτιά στο Λονδίνο εκτοπίζοντας τη Νέα Υόρκη," δήλωσε η Μπέκα Πάγιακ της Global Language Monitor.

Η εταιρία Global Language Monitor (GLM), η οποία εδρεύει στο Όστιν του Τέξας, ειδικεύεται στη συλλογή εγγράφων και αναλύει και εντοπίζει μέσα από τα ιστολόγια, το Διαδίκτυο και τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης τις τάσεις στη χρήση της γλώσσας παγκοσμίως με ιδιαίτερη έμφαση στην αγγλική γλώσσα.

Η Κέιτ Μίντλετον έγινε διεθνές πρότυπο μόδας μετά τον γάμο της με τον βρετανό πρίγκιπα Ουίλιαμ τον Απρίλιο.

Ο Μακουίν αυτοκτόνησε το 2010, αλλά η εταιρία που ίδρυσε συνεχίζει το έργο του.

Το νυφικό της Κέιτ- νυν δούκισσας του Κέιμπριτζ- σχεδίασε η Σάρα Μπάρτον, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Μακουίν.

Στην τρίτη θέση της λίστας βρίσκεται το Παρίσι, ακολουθεί το Μιλάνο και μετά το Λος Άντζελες, ενώ το Βερολίνο και η Σιγκαπούρη εισήλθαν στην πρώτη δεκάδα για πρώτη φορά εδώ και οκτώ χρόνια, από τότε που ξεκίνησε δηλαδή η κατάρτισή της.
nooz.gr