e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Ισπανία: Συνελήφθη Μαροκινός που φέρεται να στρατολογούσε για την αλ Κάιντα

Ένας Μαροκινός συνελήφθη στη Λίνεα ντε λα Κονσεπσιόν στη νότια Ισπανία για "κατήχηση και διαμόρφωση τρομοκρατών" μέσω του Διαδικτύου για λογαριασμό της οργάνωσης αλ Κάιντα. 
Ο Αμπντελατίφ Άουαντ Σίμπα, 37 ετών, είναι ύποπτος ότι "ανήκει σε μία ένοπλη οργάνωση εξαιτίας των δεσμών του με την τρομοκρατική οργάνωση αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μάγρεμπ (Aqmi)", αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

"Ο Αμπντελατίφ θεωρείται γενικός διαχειριστής ενός ιστότοπου που χρησιμοποιείται ως φόρουμ τζιχαντιστών με εξτρεμιστικό περιεχόμενο, ο οποίος είναι αφιερωμένος στη διανομή και διακίνηση ανακοινώσεων και Διαδικτυακών προϊόντων που έχουν επεξεργαστεί οι βασικές ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις και οι ηγέτες τους", προσθέτει η ανακοίνωση.

Ο Αμπντελατίφ κατηγορείται διότι μέσω αυτού του ιστότοπου προχώρησε "στην κατήχηση και τη δημιουργία τρομοκρατών" μέσω της διακίνησης εγχειριδίων που συνδέονται "με αυτή την εγκληματική οργάνωση και έχουν στόχο να υποκινήσουν σε τρομοκρατικές πράξεις", επισημαίνει η αστυνομία.

Η σύλληψη αποφασίστηκε από το ανώτατο δικαστήριο της Ισπανίας που ασχολείται με υποθέσεις τρομοκρατίας, αφού η αστυνομία παρατήρησε μία αύξηση της δραστηριότητας του ιστότοπου και εντόπισε τον διαχειριστή του σε ισπανικό έδαφος.
nooz.gr