e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Στην Ελλάδα αστέρες του μπαλέτου της Μόσχας

Τα αστέρια των πιο διάσημων ρωσικών μπαλέτων, Μπαλέτο Κρεμλίνου και Ρωσικό Εθνικό Μπαλέτο, λάμπουν φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα με πρώτη εμφάνιση στο φεστιβάλ του Σαϊνοπουλείου αμφιθεάτρου της Σπάρτης.

Οι παραστάσεις θα δοθούν, στο πλαίσιο της περιοδείας τους, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα και του ελληνορωσικού εμπορικού επιμελητηρίου.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνονται δύο ολόκληρες πράξεις από το διασημότερο μπαλέτο του Π. Τσαϊκόφσκι «Η Λίμνη των κύκνων», καθώς και τα πιο γνωστά αποσπάσματα από τα κλασικά μπαλέτα του 19ου-20ου αιώνα, ενώ στο φινάλε της εκδήλωσης, θα παρουσιαστεί μια πρωτότυπη σύγχρονη χορογραφία υπό τον τίτλο «All by myself», βασισμένη στο γνωστό τραγούδι του Ερικ Κάρμεν με το μουσικό θέμα από το 2ο κοντσέρτο του Ραχμάνινοφ.

Η παράσταση θα δοθεί στο Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο την Παρασκευή 19 Αυγούστου, στις 9.30 το βράδυ.
nooz.gr




Η πρώτη χορεύτρια του Κρατικού Ακαδημαϊκού Θεάτρου Κλασικού Μπαλέτου της Μόσχας (Grand Moscow Classical Ballet) Μαρίνα Πζανίκοβα και 20 βραβευμένοι σολίστες των Κρατικών Μπαλέτων της Μόσχας, έρχονται για περιορισμένες παραστάσεις στην Ελλάδα με πανελλήνια πρεμιέρα στο Σαϊνοπούλειο αμφιθεάτρο Σπάρτης.